Consulta pública Comissió Europea Fracking

La Comissió consulta a l’opinió pública sobre els combustibles fòssils no convencionals (per exemple, el gas d’esquist) a Europa

La Comissió Europea està duent a terme una consulta pública sobre el futur desenvolupament dels combustibles fòssils no convencionals, com ara el gas d’esquist, a Europa. Es convida a totes les persones, organitzacions i autoritats públiques interessades a compartir el seu punt de vista sobre les oportunitats i els desafiaments que possiblement hagi de plantejar el desenvolupament d’aquests projectes i sobre la forma més adequada de fer front als desafiaments que s’han identificat fins ara. La consulta romandrà oberta fins el 20 de març de 2013 i està disponible en les 23 llengües de la UE.

En èpoques passades, l’exploració i producció de gas natural i petroli a Europa es centrava principalment en els recursos convencionals. No obstant això, aquest tipus d’extracció de recursos nacionals ofereix possibilitats cada vegada més limitades, mentre que els avenços tecnològics ofereixen actualment noves oportunitats d’extracció de combustibles fòssils no convencionals, com ara el gas d’esquist, el gas de baixa permeabilitat i el metà de carbó procedents de formacions geològiques l’explotació resultava massa complexa o costosa anteriorment.

La Comissió Europea es proposa garantir que tot futur desenvolupament de combustibles fòssils no convencionals es dugui a terme amb les degudes salvaguardes sanitàries, climàtiques i mediambientals existents i amb la màxima claredat i previsibilitat jurídiques per als ciutadans i agents econòmics. Això contribuirà a garantir que els possible beneficis econòmics i de seguretat energètica d’aquests avenços s’assoleixin de manera segura, sense posar en perill la saluda humana ni el medi ambient. Les preguntes que planteja la consulta versen sobre qüestions com ara, en termes generals, les oportunitats i els desafiaments, les possibles mesures necessàries per reduir els riscos sanitaris i mediambientals, les mesures que permetin una major transparència de les operacions i les recomanacions generals sobre la actuació a escala de la UE.

Properes etapes

Sobre la base de les anàlisis dutes a terme des de finals de 2011, la Comissió Europea proposarà el 2013 un marc que permeti gestionar els riscos i les deficiències de la normativa i oferir la màxima claredat i previsibilitat jurídiques als agents econòmics i als ciutadans de tot la UE (http://ec.europa.eu/atwork/pdf/cwp2013_annex_en.pdf). Ja s’han iniciat treballs en aquest marc i, d’altra banda, s’avaluaran totes les opcions estratègiques rellevants.

Aquesta consulta a través d’Internet forma part d’un procés més ampli, destinat a fer que la societat civil en els treballs de la Comissió actualment en curs. El procés relatiu a la consulta oficial inclou reunions periòdiques amb els Estats membres i les altres parts interessades i preveu una reunió de consulta pública durant el primer semestre de 2013. Els resultats d’aquesta consulta pública s’integraran en el procés més ampli.

Per més informació:

La consulta es pot omplir en la següent adreça:

http://ec.europa.eu/environment/consultations_en.htm

Per més informació sobre els combustibles fòssils no convencionals (per exemple, el gas d’esquist) i les activitats de la Comissió Europea relacionades amb els mateixos, vegeu:

http://ec.europa.eu/environment/integration/energy/unconventional_en.htm

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s