Resum notícies 23 octubre 2012

Avui comencem amb estalvi energètic: Si el que volem és estalviar, aïllar un edifici és millor que canviar els seus equips de subministrament d’energia, ho diu l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), que ha participat en l’estudi Potencial Impact Evaluation (PEU), realitzat dins del projecte Marie (Mediterranean Building Rethinking for Energy Efficiency Improvement). Segons aquest estudi-que analitza el consum energètic fins al 2035 de nou regions mediterrànies, inclosa Catalunya-, “per aconseguir un estalvi energètic a llarg termini”, abans de renovar equips d’aire condicionat o calderes, “els edificis haurien rehabilitar de manera integral” .

Sobre nous desenvolupaments tenim el projecte per UNED i CIEMAT d’un model de planta solar que extreu l’hidrogen de l’aigua, la planta, desenvolupada el 2008, en el marc del projecte europeu ‘Hydrosol II’, i ubicada a la Plataforma Solar d’Almeria, és viable tècnicament, tal com recull la revista ‘International Journal of Hydrogen Energy’.

A més l’Associació Empresarial Eòlica (AEE) ha difós avui un comunicat en què proposa que l’impost del 6% sobre la generació elèctrica inclòs en l’anomenat projecte de llei de mesures fiscals “per a la Sostenibilitat Energètica” siga temporal i que s’elimini una vegada que s’hagi posat fi al dèficit de tarifa.

I a Internacional, Xina: desenes ferits en una protesta contra una central tèrmica, on milers de residents de la ciutat xinesa de Yinggehai, a l’illa de Hainan (sud) es van manifestar aquest cap de setmana contra els plans de les autoritats de construir una central tèrmica a la zona, una protesta que va acabar amb desenes de ferits, ha informat avui el diari “South China Morning Post”.

I recorda: aquest divendres 26 d’octubre xerrada de presentació de Som Energia a Betxí (Castelló), més informació a http://wp.me/p2oeY9-8G

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s