Resum notícies 18 octubre 2012

Destaquem que gràcies a l’aportació de 409 socis (a data de divendres 2012.10.11) més les aportacions del cap de setmana… Ja hem superat els 1.500.000 euros!
Seria excel·lent poder arribar a augmentar la xifra en 500.000 euros per a cap d’any. Un munt de xicotetes aportacions poden fer que puguem aconseguir aquesta meta.
Participa!

A més ressaltem una interessant infografia sobre el consum de l’energia a Espanya, d’acord amb les declaracions del president de REE que veu “insubstituïbles” les energies nuclear i renovable.

Sobre la nuclear ens arriba la notícia que la Xina invertirà 12.760 milions dòlars en seguretat nuclear al voltant de 2015, una decisió que molts experts interpreten com a senyal que el país aixecarà la moratòria als seus projectes d’expansió nuclear, i sobre renovable ens arriba per una banda que la Fundació Renovables considera que “El Govern ‘juga’ amb les renovables i els interessos electorals” per la proposta de modificació de l’Ordre que regula el servei d’interruptibilitat que el passat dia 11 el Ministeri d’Indústria va remetre a la Comissió Nacional de l’Energia per a la seva preceptiu informe, i per un altra banda que s’ha declarat il·legal un parc eòlic amb 27 molins a les Garrigues perquè el TSJC anul·la l’autorització que la Generalitat va donar a Acciona el 2005 ja que els jutges sostenen que el Govern català va vulnerar la normativa urbanística.

Finalment la Comissió Europea dóna un gir i limita l’ús de combustibles procedents de terres de cultiu per evitar encarir l’alimentació, i encara que sembla que el futur està en les algues falta investigació, mentre que el sector denuncia una campanya de desprestigi sense base. També incloem una anàlisi sobre el tema publicat al diari El País.

I recorda: demà divendres 19 a les 18.30 hores al carrer Sant Ferran, 12 reunió del Grup de Som Energia València

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s